Monday, 22 December 2014

Bintang Hati :: TMFS

Assalamualaikum. Hai!


Lamanya tak update blog bushuk kesayangan den ni. Rindu yang amat. Jenguk blog sendiri pun dah lama tak buat. Kalau tak bukan kemain syok sendiri buka blog sendiri, sendiri baca. Huehuehue. Psiko betul! Sejak takde line internet ni memang terabai dah blog ni. Berukben tak berbayar sejak beranak hari tu. Huhu. Nak update guna henpon, tak canggih pulak henpon nye. Cinonet je pulak. Takat bukak pesbuk je boleh la. Mujur henpon lama dah jahanam anak kerjakan, suami belikan henpon baru yang canggih sikit dari yang lama. Dapat le kite nak update blog dah. Hooraayyy. Mekaseh suami. Jom melepaskan rindu. Hehe.


Oh ye..cakap pasal beranak, tujuan update blog ni sebab nak bagitau korang yang aku sebenarnya dah pun selamat melahirkan seorang baby lelaki. Alhamdulillah. Semuanya selamat. Dah nak 6.5 bulan pun umurnye. Hehe. Dah 6 bulan lebih beranak baru terhegeh nak update. Anak pun dah besar uii. Hikhikhik.


Assalamualaikum kawan-kawan ummi. Salam perkenalan.
Nama kite Ton Muhammad Farish Shahdan
.


Si kenit ni lahir kat Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu. Lahir pada 9/6/2014 jam 9.15 malam secara caeserean. Takde rezeki nak lahir normal. Beso sangat. 3.6 kg berat dia masa lahir. Mak dia ni pun tak larat nak push dia dah masa tu. Penat sebab masuk labour room dari tengah hari. Lagipun sebenarnya dia dah berak dalam perut. Tapi doktor nak suruh normal jugak sebab macam air ketuban tak hijau just kuning sikit. Last last emergency bedah sebab fetal distress.


Nanti aku cerita pengalaman nak lahirkan si kenit ni eh. Bile ingat-ingat balik memang le seremmm je rasa. Tapi macam kelakar pun ade. Pengalaman pertama katakan. Hehe. Nak buat jugak coretan kenangan lahirkan si kenit ni. Rindu boleh baca balik. Harapnya berkesempatan la nak menulis. Hutang pasal pengalaman peknen pun berlonggok takdan nak tulis. Kuikuikui.


Banyak sangat yang nak kongsi cerita dengan korang sebenarnya. Dah dapat henpon canggih ni boleh la nak aktif balik menulis dan buat kerja part time design yang dah lama terbengkalai. Anak dah besar sikit ni boleh la curi-curi masa online jap time die tido. Dah kurang merap sikit. Kalau tak...nak tinggal pun tak boleh. Otomatik dia boleh terjaga dari tido kalau dia rasa takda orang dengan dia. Hadui laaa..bertuah sungguh si kenit ni. Gamaknye die bagi can ummi die rehat sama a.k.a tido berjemaah dengan dia sebab kena berjaga malam berkali kali bila dia bangun mintak susu kot. Hehe.



Bisik2 :: Alhamdulillah..ini lah anugerah yang paling berharga Allah nak bagi aku pinjam selagi masih bernyawa. Semoga aku mampu menjaga amanah Allah ni dengan sebaiknya. Amin..
Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 orang bagi nasihat:

juicy X said...

wahhhhhhhhh dah besaq rupanyaaaaaaa! tahniah!

besarrr tuuu 3.6 :)

Z@i Z@mR33 said...

3.6 kira besar la...tahniah ye...

xpa...akak pon czer gak :p

ehh...klau nk soh design blog boleh x?

ANIM said...

alala comelnya...
welcome ke dunia ton muhammad farish..

p/s kalau berkesempatan jengok blog kak anim. entah apa akak try buat nak balik ke template shahida buat dulu sudah hilang. frust betullah...
hanim_rahmat@yahoo.com.my

Najib Ariyan said...

Salam kenal dan salam singgah...

SELAMAT TAHUN BARU 2015

semoga tahun mendatang akan menjanjikan kebahagiaan untuk semua... aminnnn



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com