Tuesday, 12 July 2011

~Dah setahun berlalu..~

Assalamualaikum. Hai!


Setahun dah berlalu. Cepat betol masa berlalu kan. Pejam celik pejam celik dah setahun umur budak demok kesayangan aku. Siapa budak demok itu? Anak sedara aku le. Anak sulong akak aku yang telah dilahirkan pada 12 Julai 2010 yang lalu. Dulu aku pernah terkinja-kinja tulis pasal kelahiran dia. Siap ade cita-cita nak ajo comolot. Ish3. Burok beno perangai mak sedara dia nih. Tapi idok le aku buat pon. Jangan pulak korang percaya. 




Entri ini aku nak berceloteh pasal Iqbal je. Diam tak diam dah setahun umur dia sekarang. Beso gedabak dah budak Iqbal nih. Oh oh. Ini bermakna umur aku pun akan bertambah setahun lagi bulan 8 nanti. Saje nak bagitau besday aku bulan depan. Kui3. Ahh..tak kesah pun umur dah bertambah sebab tak jejas ape2 pun. Muke menten awet mude jugak ape. Nampak macam budak sekolah gitu. Perasan nak mampuih nye aku ni. Hak3.




~My cute little boy! I LOVE u..~



Iqbal membesar depan mata aku kot. Dia dan mak dia stay sekali dengan aku dan mak kat rumah ni. Akak aku dah tak menyewa lagi lepas dah kahwen. Lagipun mak yang jaga Iqbal sekarang time akak aku kerja. Abang ipar aku pulak kan bertugas kat nogori 9. Mintak tukar ke Penang tapi belum diluluskan lagi. Jadi Iqbal membesar jauh dari abah dia. Sekali sekala akak aku turun nogori bawak Iqbal jumpa abah dia. Macam tempoh hari. Kadang-kadang abang ipar aku yang turun Penang kalau dah rindu kat anak dia. Macam tu la silih berganti. Kesian jugak. Tapi nak buat camne. Dah abah dia tak dapat pertukaran lagi. Akak aku keje USM mane ade cawangan kat nogori nak mintak tukar pun. Redha je la jarak jauh camni.




Tapi syok jugak sebab rumah ni takde la sunyi sangat bila ada akak aku dengan Iqbal tinggal sekali. Kalau tak tinggal aku dengan mak je berdua. Sunyi oh! Macam sekarang ni ha sebab akak aku balik nogori kan. Sunyi gila wei. Selalu time malam-malam cenggini sebelum dia tidor aku buli-buli dia. Ini dia takda nak buli sape? Takkan nak buli mak aku kot. Ahaha. Mak aku dah la tido awal. Tinggal aku sorang2 tercangak ngadap tv sambil online. Uhuhu. Kena kahwen cepat-cepat ni. Buat anak sendiri. Pastu boleh manje2 dengan suami. Okey. Nampak sangat gatal nau nak kahwen. Sila abaikan. @_@

 

~Mangsa buli camwhore aku. Kah3. Tu yang die buat muke tu. Sabau je la. Bertempeknye parut jerawat kat muke aku. Haishhh..~



Happy besday encem boy! Ummi Dada lebiu so much. Be a good boy and anak yang soleh ok. Don't noti2. Nanti ummi babap iqbal. Cehhh. Kemain lagi wish macam Iqbal dah pandai bace. Kah3. Takpe..nanti ibu die yang bacakan. Oiii...rindu pulak kat budak demok ni. Cepat le balik Iqbal. Ummi tak sabaq nak buli-buli Iqbal macam selalu. Selalu sebelum pergi kerja aku bawak die ronda naek moto seround. Balik kerja pulak riuh dengan sore die dok pot pet sambil terkedek-kedek berjalan. Uhuhu. Rindu nak mampos. T_T



Bisik2 :: Ummi Dada tu panggilan aku untuk budak demok ni. Feeling keibuan la konon2. Dada tu singkatan nama aku Shahada ok. Amik da je tu yang jadi Dada. Jangan p terjemah laen pulak. Aku tampo kang. Hak3.

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

11 orang bagi nasihat:

naz said...

i kalau dapat pipi dia memang merah haha happy birthday :)

Taufan Bin Ribut said...

ape lah mak cik ni nak ajo anak sedara comolot..tak leh blah langsung..hahaha..


Entri terkini : Patut lah kau femes ek?Pakai taktik kotor rupenye..
Entri sebelum :Bro,gua pon pakai p1 wimax gak lah!
Watch my video songs ^_^

Zulfikar Hazri said...

Nak Jadi Iqbal jugak!!!!


ummii dada... ummi dadaa~~~~~

gadisBunga said...

ala montelnye iqbal...happy birthday darling. :D

ღ TeRU²bOzUღ said...

Comel ! Heee.

Kite pon suke budak2x jugak ! teehee :P

Aretikz said...

ahakz.. ini ada tanda2 ni.. keh keh keh..

abah khalisha said...

ingat anak td..cm sm je muka

ParkAir said...

Cepat2 le kawin.. baru best timang anak.

mfamirs said...

heheeheheheehehheeeeh...

Bigdaddyz said...

insyaalah ....:)

Zura said...

pipi dia..bg makan ape tue



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com