Monday, 1 November 2010

~Aku dilamar??~

Hari pertama di bulan November yang sungguh menakotkan bagi aku. Har har har. Eh? Apsal aku gelak macam Hamzah pulak ni. Silap2. Kata menakotkan tapi gelak macam ngan hape je lagi. Huhu. Betul weh. Serius aku takut yang amat dengan situasi yang berlaku kat aku pagi tadi sebelum p kerja.


Nak tahu ke ape kisahnye?? Meh dengar aku membebel meh. Haha. Ni aku nak cerita la ni. Pagi tadi sebelum p kerja aku singgah la sat stesen minyak depan taman perumahan aku ni nak isi minyak motor. Selalu aku memang suke isi full tank. Cukup untuk 2 hari. Dan kebiasaannya aku akan ke pam minyak yang dijaga oleh die sebab aku malas nak isi sendiri dan berjalan ke kaunter nak bayar. Pergi kat die senang sket kerja aku. Aku suruh die je isikan pastu bayar terus kat die.


Selalunya die tegur aku gitu2 je. Tanye aku nak pergi mane. Sampai kadang2 aku malas dah nak menjawab aku senyum je. Sebab asyik tanye soklan yang same berulang kali. Penat la aku nak jawab weh. Padahal tiap 2 hari sekali muke aku selalu je singgah isi minyak kat die. Saje je nak bagi aku hangen tau. Hoho. Padahal aku tak hangen pun. Aku buat muke toya lagi ade. Kui3.


Tapi pagi tadi udah lain macam dong. Eh? Terkeluar bahasa indo pulak. Huuuu. Die lamar aku weh. LAMAR. Hahaha. Gile takot siot! Kalau encik CH yang lamar aku mahu cair la jugak aku. Ni die. Tetibe pulak tu. Kenal pun idok. Selalu die tegur aku gitu2 je time aku isi minyak motor. Pagi ni tetibe nak lamar aku pulak. Gile hape?!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Die :: Mahu pergi mane ni? Hujan..
Aku :: Pergi kerja.
Die :: Hujan2 pun pergi kerja?
Aku :: Ye.
Die :: Cuti bila?
Aku :: Hari minggu la.
Die :: Cuti2 tak keluar jalan2?
Aku :: Tak! Malas.
Die :: Keluar dengan abang la.
Aku :: (Senyum je sebab tak paham..Die maksudkan BF aku ke @ diri die..Haha..)
Die :: Tinggal mana?
Aku :: Taman sana la.
Die :: Mahu pergi rumah boleh? Pergi meminang. Kawen dengan saya la.
Aku :: (Buat muke blur..dalam hati menyumpah..) *Ahh sudah merepek ape lak mamat ni..
Die :: Kawen dengan saya. Ok? Mahu tak? Saya baik. Tak jahat. Rajin kerja, pandai simpan duit, pandai masak. Kerja sini duit banyak balik indon boleh jadi jutawan. Mahu?
Aku :: (Masih blur padahal hati dah debor2 takut..)
Die :: Mahu la. Saya bukan dari Lombok. Saya jawa tengah. Nanti boleh balik sana. Tak payah kerja. Mahu tak?


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Bla bla bla..ade la lagi yang die dok mengarut. Aku dah tak boleh fokus. Tak dengar dah ape die cakap. Takut punye pasal. Wuuuu. Aku dah gelabah cicak dah time tu. Die dok pam minyak kat tank motor aku macam tak gerak2 je aku tengok. Sebok sangat dok perayat aku. Last2 bile dah setel semua terus aku start motor blah. Die dok ngetest lagi tapi aku buat tak dengar. Huwaaa. Takot weh.


Die dah lama aim nak cakap kat aku gitu ke? Ke die saje nak ngusik aku? Ke aku yang terlebih ramah layan die cakap memule. Aku rase aku cakap biase2 je. Takde le mesra ke gedik2 ke. Cakap macam respon nak taknak ade la. Tapi..tapi..tapi..arghhhhh..malas nak fikir dah. Takut takut. Pasni aku rela p isi minyak motor kat stesen minyak yang jauh masa on the way nak pergi kerja. Takmau dah aku p kat stesen minyak tu. Huk3.



Bisik2 :: Boleh lak die explain die bukan dari Lombok eh?? Wakaka.

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

15 orang bagi nasihat:

Anna Boleyn said...

uik?????? takut nya cik sha. bahaya tu. lpasni jgn isi minyak kat situ dah. buatnya dijampi cik sha. org indon ni bukannya betul.hati2 tau.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hati2 takut kalo ada pakai ilmu main calit-calit ni xpasal2 jer tersuka plak kat mamat jawa tu

Peminat Katie Holmes said...

kah3...lau.tak.lu.jadi.minah.indon.la..haha

Syafrizal said...

kalau dia dari lombok.. confirm dia culik awak esok jugak

Kuwe said...

haa sudah.
indon ni hardcore sikit. beringat ingat. tapi berani juga dia tanya direct.

✿....rossa alina....✿ said...

hahahaha...boleh plak kene lamar.. :)

alinac lover said...

seram weh..hahhaha


wa..ingt nek keta setiap 2 hri isi minyak..kagum sekejap..hehe~

♥CIK SHA♥ said...

anna boleyn::

tu la hana..takut gile..sis dah tak p buh minyak kat situ dah..skrg ni buh siap2 sebelum balik kerja..singgah kat mane2 stesen minyak masa on the way nak balik..takut dah nak pergi situ..

betul gak kan??dibuatnye die jampi tak pasal je..kot2 la dengan pandangan mate je die dah leh jampi..huiii..takutnye!!

♥CIK SHA♥ said...

GKSB::

ye..insyaAllah..la ni mmg dah tak berani nak p situ dah..calit tu mungkin tak kot..sbb i dun like guys touch me..takut renungan mata die je la..kot2 die leh sihir dgn gune mate kan..huuuu..

♥CIK SHA♥ said...

PKH::

hahaha..ngek la ko ni..tak hingin aku..tapi aku pelik gak..cmne anak2 dara yg lari ikut laki indon tu boleh jatuh hati kat depa ek??aku sikit punye takut la kena ngorat dek indon..

♥CIK SHA♥ said...

syafrizal::

kah kah kah..tak jugak kot..cmne die nak culik??rumah pun die tak tahu..ayat die pun tak berkesan..sangat mustahil itu..

♥CIK SHA♥ said...

kuwe::

tu la..memang menakotkan..dengan tenungan mata die tu..bersungguh betul perayat..nasib baik tak tergoda..hahaha..

hui...tobat takmo g situ dah..takot nak mampos..

♥CIK SHA♥ said...

rossa alina::

kui3..tu la pasai..tapi takmo ah..kalau boifren kite yg lamar nak la jugak kite..terus rase tergedik2 nak kawen..kui3..

♥CIK SHA♥ said...

alinac lover::

tahu takpe..memang seram sangat..huhuhu..

mak oi..kalau naik kereta isi minyak setiap 2 hari tu pelik la kot..ni nek moto je la..tak mampu nak beli keta lagi..hehehe..

yaya kechiq said...

haa tu la.. suka sangat pegi isi kat dia.. hehee.. baek isi minyak kat tempat laen.. naye jek..



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com