Sunday, 19 January 2014

Sunyi sepi..Ke mana menghilang?

Assalamualaikum. Hai!


Last update belog busuk aku ni tengah bulan November tahun lepas. Ni dah masuk setengah bulan untuk tahun 2014, baru aku muncul balik. Uiyooo. Lama jugak aku menghilang eh. Pesebuk aku pun dah lama tak terjenguk. Apatah lagi emel. Ahaiii. Maaf le buat customer yang tercari-cari aku, tapi aku tak bagi respon. Uhuhu. Mintak ampun.


Ke mana aku menghilang? Ada je masih bernyawa dengan izin Allah sehingga kini. Cumanya terputus dengan dunia maya buat seketika. Sebabnya, aku dah pindah ikut suami ke kampung halaman beliau kat Terengganu ni. Aku tinggal dengan mertua sekarang ni di sebuah kampung di daerah Kuala Berang, Hulu Terengganu. Best duk kat kampung. Aman damai. Ehehe.


Tapi...talian internet tak berapa nak comey kat sini. Itu je la yang tak berapa nak seronok tu. Terpaksa la 'hilang' jap dari dunia siber ni. Berukben meksis iols tu langsung tak dapat signal uols. Uhuhu. Ayah mertua dengan mak mertua aku kesian kat aku sebab dorang tahu aku buat kerja secara online. Tanye-tanye jugak camne la aku nak buat kerja. Lepas tu, encik CH ambik inisiatif cuba daftar kat TM nak masukkan tepon dan talian internet kat rumah mertua ni. Tapi sedihnye la hai TM kata tak leh nak pasang. Pasai ape tak boleh, entah le. Tak pergi pulak opis dorang gi tanye. Maleh. Wat sakit hati je nanti. 


Ye la. Aku ni dah eksaited memula masa dorang anto mesej kat encik CH kata nak datang pasang sekian-sekian tarikh. Aku ni tercongok la tunggu, tak sampai-sampai. Sehari, dua hari, tiga hari, tak jugak muncul-muncul orangnye. Tetibe dah seminggu encik CH dapat mesej dari sistem dorang kata tak boleh nak pasang. Tah pape. Ingatkan hebat servis dorang ni, kat kampung pun boleh nak internet-internet. Tapi hampa hatiku. Merajuk dengan TM. Huh!






Lepas tu encik CH kata, nak try berukben celcom pulak. Dan alhamdulillah, akhirnya ada jugak signal walaupun kekadang tersemput-semput. Boleh la tu dari takde langsung kan. Kena sabar sikit la. Jadi aku nak mintak maaf sangat-sangat pada mereka yang cari aku tu. Saya tak sengaja. Bukan nak senyapkan diri pun. Tapi ada masalah sikit. Ni baru nak bernafas balik la ni. Uhuhu. Harapnya sudi memahami dan dapat memaafkan diri ini yang tak mampu mengelak dari masalah tersebut. Jangan marah noooo.


Alhamdulillah. Boleh dah aktif buat kerja secara online balik. Boleh dah nak deal dengan customer. Boleh dah nak membebel kat belog tercinta ku ini. Boleh dah nak gugel2. Boleh dah nak skodeng belog dengan pesebuk orang. Eh? Hehe. Yeay! Mekaseh encik suami tercinta. Ailebiu foleber la. Terima kasih jugak kat celcom. Hebat la servis. Kui3.


Kemain panjang lebor explanation den bagi sebab tak dapek dihubungi kek alam maya ni ha. Buat customer lama dan bakal customer den, jangan marah-marah lagi tau. Den mintak maap. Sekarang jugak den mula kan buat kojo. Nanti den respon eh. Huk3! *tetiba nak cakap nogori sembilan*



Bisik-bisik :: Entri ini banyak ulangan perkataan 'mintak maap'. Harap maaf. Uhuhu.

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

5 orang bagi nasihat:

Z@i Z@mR33 said...

patut la dh lama x muncul kt fesbuk

Cik Yaya said...

alolo siannyer.. nasib baik ye berukben celcom tu comei..hehe..

NinaAz said...

welcome back. hehehee
happy new year yeaaa... :)

ANIM said...

patutlah emel kak tak berjawab..
tunggu2 gak suprise dari shahada yg tak kunjung tiba hingga hari ini..hee

Rosmiza Ali said...

Alhamdulillah.. Akhirnya kembali aktif di alam maya.. =)



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com