Sunday, 15 July 2012

~He's turning 2 oredi!~


Assalamualaikum. Hai!


Bila dah lama tak menulis secara kerap ni jadi kekok sikit bila tiap kali nak mula menaip. Macam kelu jari gitu. Ecewah. Haiii..entahlah kenapa tahun ni punya la pemalas nak menulis. Bukan takde idea dan cerita nak dikongsikan, tapi tu la macam gila pemalas tahap super. Ish. Kena muhasabah diri ni supaya buang sifat pemalas yang tak berfaedah langsung ni. Ke pemalas ni sebab faktor umur ye? Ceh! Alasan je sebenarnye tu. Hehe.


Dah lama jugak kan aku tak cerita pasal budak demok kesayangan aku si Iqbal tu. Jadi kali ni nak tulis pasal dia la. Sebenarnya, 12 Julai yang lalu besday dia ke 2 tahun. Dah besar dah budak kecit ni.  Diam tak diam dah 2 tahun umur budak demok ni. Sekejapnya masa berlalu. Mak sedara die ni cenggitu la jugak nye. Entah bila la nak kasik kawan untuk si Iqbal. Ehem. Eh? Tersilap tulis pulak. Abaikan. Entri ni kite cerita pasal Iqbal tau. ;p


*Budak demok yang encem. Ummi Dada lebiu so much!*





Seperti tahun lepas, tahun ni nak tulis entri special untuk Iqbal sempena besday die walaupun die cuma reti membebel tak reti lagi nak membaca. Takpe. Mak die ada boleh baca. Hehe. Nak tulis pasal anak sendiri belum boleh lagi. Jadi marilah kite tulis pasal anak orang. Anak orang pun anak kakak sendiri. Kira macam anak sendiri jugak la tu. Tetiba anak orang jadi anak sendiri. Keh3. Lantak le. Lagipun sejak die baby lagi aku dah tolong asuh bagi mandi basuh berak semua. Sebab masa die baby hanya aku sorang je berani mandikan die dalam baldi walaupun die buas yang amat. Hebat tak aku? *nak jugak tu puji diri sendiri.*


Happy besday my dear Iqbal Shareef! Ummi Dada love u so much. Be a good and smart boy. Jadi anak yang soleh untuk ibu dan abah. Don't noti-noti oke. Next year Iqbal dapat kawan. Nanti ibu bagi adik kat Iqbal. *tetibe* Hehe. Bulan 10 nanti baru buat besday party Iqbal serentak dengan majlis ehem-ehem ummi oke! ;p



Bisik-bisik :: Bulan depan besday aku pulak. Hoyeah! *saje nak mention..kih3..*


Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

1 orang bagi nasihat:

ParkAir said...

dekat2 dengan tarikh anak aku lahir, 07 julai..



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com