Monday, 19 March 2012

~PORTFOLIO : Belog Puan Zarena Heeney~

Assalamualaikum. Hai!


Ini adalah portfolio aku yang kedua untuk design belog. Punya la berjaman baru nak update pasal ni. Maklum le siapnye pun agak lambat jugak sebab kekangan masa. Kesian kat tuan belog lama benau menunggu nak siap sepenuhnya. Ehehe. Sori sori. Naseb baek la dapat customer yang memahami macam beliau ni. 


Seronok jugak le kerja dengan beliau. Dah la tak cerewet. Sikit pun takde komplen design yang aku buat tu. Beliau serahkan sepenuhnya kepada aku. Beliau cuma bagitahu camna ciri-ciri template yang beliau nak dan bagi gambar beliau sekeluarga sebagai props. Lain-lain pepandai le aku design. Jadi itulah hasil yang termampu didesign oleh tangan kayu sakti aku. Maklum le idea otak berkarat tak berapa nak kreatif ni punye kan.


Oke la. Malas nak berleter panjang-panjang. Korang tengok je la hasil kerja aku eh. Untuk beliau ni aku buat full template, header, footer, signature dengan banner. Itu je. Yang lain-lain tentulah membelek coding sampai mata juling ayor sket. Ehehe. Gile ah nak membelek coding. Seksa sungguh. Naseb baek la memang aku minat. Nah lihatlah hasil kerja tangan kayu sakti ku! ;p


~Banner Belog~


~Full template termasuk header, footer, signature.~


Kalau rasa nak tengok dengan real ringan-ringankan jari anda ke Belog Pn. Ena ni hokay! Macam biase, disebabkan aku ni kan rendah diri orang nye (citporah!), maka aku mintak maaf le kat tuan punye belog kalau design aku ni tak berapa nak lawo sangat macam designer lain buat. Korang pun jangan le kondem-kondem aku sangat. Kang hilang sakti bertambah kayu pulak tangan aku ni ha. Kuikuikui.


Ok la. Itu saje untuk kali ini. Belog kakak encik CH nanti la aku reveal eh. Ada something nak touch-up sikit lagi. Jadi kendian je la aku update portfolio belog tersebut. Sori bakal kak ipar! ;p



Bisik-bisik :: Kalau berminat nak cuba hasil kerja aku jangan memalu kontek eh! Maceh!

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

25 orang bagi nasihat:

zulfikar hazri said...

mantap betul, buat duit design blog! hebat kau sha ehhhh

A.I said...

hebat la tuu.
dari blog kite?

hahaha, dah la gatal nak tuka template pastu teros hilang nuff suma.
tapi tak kisah laa.
lately masa kurang nak berbelog2 sumaa. =(

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ehem ehem ni yang rasa macam nak tempah juga ni ;)

HeNRieTTa JoSe said...

comei....suka suka....

Siti Nurhuda Husna Zulkarnain said...

Wahh sampai 1 page! =)

Comel-comel je design.

Singgah dan follow blog sis Riesha~ =)

Boni JLL3 said...

cantik la..sweeet sangat..

saya follow awak yer

zh-ena said...

TQ sgt2 pd shah sbb sudi buatkan make over utk blog kak ena..

thanks dear
mmg puas hati sgt2

Ismail Fitry said...

Boleh lah...Aku lagi suka yang ringkas, tak serabut nak baca...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

pstt.. bapa rega kalau nk suruh design blog? x mau pink2 buleh dak.. x mau girly2 sgt.. kekekekeke

Cik Yana said...

Cantik! Untungla kan pandai design2 ni ^__^

JOM PILIH CASING HANDPHONE COMEL ^__^

♥CIK SHA♥ said...

@zulfikar hazri :: cari side income je ikar oi..nak mengahwinkan diri ni..kih3..

♥CIK SHA♥ said...

@A.I :: hebat mende nye sayang oi..biase2 je tu..aku ni tangan kayu..kih3..

patot aku g tengok belog ko macam dah lain macam je ari tu..hehe..takpe..asalkan ko masih suke menulis celoteh kat belog ko tu kire ok dah tu..

♥CIK SHA♥ said...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr :: ehem ehem..silalah tempah..hehe..;p

♥CIK SHA♥ said...

@HeNRieTTa JoSe :: mekaseh mekaseh! terharu betul ade org suka..hehe..

♥CIK SHA♥ said...

@Siti Nurhuda Husna Zulkarnain :: hehehe..gigih tu cut part by part nak bg nmpk full page..;p

mekaseh sebab follow..happy reading k..^_^

♥CIK SHA♥ said...

@Boni JLL3 :: mekaseh..alhamdulillah..ilham dari Allah jugak tu..^_^

mekaseh sebab sudi follow..selamat lepak dan membaca entry di belog yg tak pernah nak pendek entrinye ni..hehe..;p

♥CIK SHA♥ said...

@zh-ena :: mekaseh jugak sebab sudi upah sha dan beri sepenuh kepercayaan kat sha..terharu~~~

♥CIK SHA♥ said...

@Ismail Fitry :: ringkas mmg senang nak baca kan? tapi design ni ikut jugak ape yg customer nak..hehe..janji die puas hati oke dah tu..^_^

♥CIK SHA♥ said...

@THE LEKAT LEKIT STORY psstt..rega boleh runding..hehe..ikut kesusahan nak design dan membelek coding2 nye..boleh je nak design yg tak pink dan girly2..mention je nak camne..hehe..;p

♥CIK SHA♥ said...

@Cik Yana :: alhamdulillah..ilham dan bakat datang dari Allah juge..hehe..

roq said...

power siut...huhu

singgah2 la sini :)

gadisBunga said...

pandainya awak design blog! cantik ok!

Namee Roslan said...

cantiknya !!! :)

Hafiz Yusof said...

cantik..sesuai utk blog gadis

ღKekunangpelangiღ said...

Wahh, hasilnya tu. lawa. Nak jugak. :)



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com