Thursday, 26 January 2012

~Luahan Cinta 'On Air'~

Assalamualaikum. Hai!


Sebenarnye kan, menda ni dah lama sangat-sangat dah aku nak luahkan rasa ketidakpuasan hati. Ecewah. Bunyi macam dengki je kan. Bukan dengki la. Masalahnya aku rasa semak gila bila dengar. Serius. Sejak aku mula suka dengar radio zaman sekolah-sekolah dulu lagi menda ni dah wujud. Maknanya memang dah lama gila la terpendam kat dasar hati aku ni ha tak terluah-luah. Semalam tetiba 'gunung berapi' meletop. Ahaha.


Aku ni bila malam-malam buta suka dengar online radio kononnya nak bagi mood untuk mendesign atau buat ape-ape je la kerja lain. Dan pilihan radio yang menjadi fevret aku mestilah Suria.fm sebab lagu-lagu kat radio tu bile time syahdu camni mesti best-best. Tambah-tambah lagu lama. Memang syok je layan. Tapi masalahnye bila time tetengah malam buta ni, cuma ada segmen cintan-cintun je. Dah tu lagu-lagu dalam segmen tu la yang syoknye. Tapi bila datang part orang call luah rasa cinta atau deejay baca sms cinta terus rasa tak syok. Geli geleman rase. Terus blur nak buat kerja. (-_-")


Satu menda aku masih tertanya-tanya, selain radio suria ni kan, radio lain pun ade jugak ke buat segmen luahan cinta geli-geli camni eh? Sebab kawan aku semalam komen kat status fesbuk aku cakap macam ade je radio lain yang buat segmen yang sama. Aku jarang dengar radio lain jadi aku tak berapa nak tahu. Dulu time sekolah aku suka dengar radio muzik. Siaran radio tu la yang ade jugak segmen camni. Skang tak tahu ade lagi ke tak sebab dah jarang dengar. Memang semua stesen radio kat Malaysia ni WAJIB ade eh segmen luahan cinta geli-geli? Oh mai..boleh pengsan kalau begini. Amboi cik sha. Nak hiperbola je ayatnye. Ahaha.




Serius aku memang tak paham betul la kenapa ade manusia yang suka buat call dan 'on air' luahkan rasa cinta dorang kat kekaseh masing-masing di corong radio. Yang suka call ni selalunya yang baru bercinta sebulan dua, setahun dua. Alahai..baru sangat tempoh bercinta nye. Kenal pun belum sepenuhnye pasangan tu. Tapi meluah rasa tu kemaen lagi. Macam boleh mati kalau tak ucap-ucap rasa cinta. Bercinta tu berpada-pada je cukup la. Bukan kompom jadik pasangan sehidup semati pun. Meluah rasa tu macam dah lupa dunia. Tengah mabuk bercinta yang amat sangat kot. 


Entah le. Bagi aku macam tak berbaloi je buat cenggitu. Membazir la hoi. Bukan cas kalau call radio ni mahal ke? Hotline le katakan. Tak ke membazir kalau call, lepas tu semangat kemaen luah rasa cinta 'on air'. Sayangnye bukan kekasih korang dengar pun luahan korang tu. Belum kompom die dengar pun radio time tu. Entah-entah die tengah sedap membuta ke ape ke kan. Korang kemaen syahdu susun ayat jiwang, luah dengan penuh perasaan romantis, suara macam dalam kelambu. Tapi kekasih korang tengah asyik turn on dengkuran die. Zzzzzz.


Apa la salahnye terus je call direct kat kekasih memasing dan luahkan je secara personal kalau dah cinta yang amat sangat. Lagi 'value' kot. Tak boleh ke? Kenapa nak 'on air' jugak? Oh..lupe pulak. Nak bagitau seantero Malaya yang korang seorang kekasih yang sangat romantis. Euwww. Pelissss la. Perlu ke? Telinga aku ni rasa macam nak gugur je kalau dengar luahan cinta kat radio ni. Gelis oke. Dengan suara manja ala-ala macam berbisik dalam kelambu tu. Haiyo. Memang tak boleh masuk betol. Sebabkan nak dengar lagu best je terpaksa pekakkan telinga.




Bisik-bisik :: Aku pun bercinta jugak. Lagi lama. 7 tahun kot. Takde pun buat menda 'nonsense' camni. Okay la. Aku bukan seorang yang romantik. *Krik krik* (-_-")

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

18 orang bagi nasihat:

Namee Roslan said...

saja nak berlagak romantic kot. hehe. so that pasangan boleh rasa macam sweet gila. hehe

♥CIK SHA♥ said...

@Namee Roslan :: ntah le namee..yg kompomnye saye geli yg amat..hoho..

Hafiz Yusof said...

i suka dengar selalunya kat xfm..sebab lawak dan kekadang mengelikan juga hehehehe

♥CIK SHA♥ said...

@Hafiz Yusof :: ade yg lawak jugak ke? erk..ehehe..tak pernah dgr xfm..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tak payah tggu dgr radio.. kat pesbuk tu x payah segmen2.. bersusun status cintan cintun.. maybe majoriti org skang memang lebih taksub pd benda2 tu.. dulu masa zaman2 x celik IT lagi suka gak layan radio tgh2 mlm tp dgr THR or RFM. tgh2 mlm ada dj yg gila2.. riuh rendah

Elvera said...

aritu dengar segmen pak nil d era.fm~! ada artis jemputan, Adira. Pemanggil tu luah cinta kat adira. buhhh~!!!! geli yg teramat sgt =.=*

starzieti said...

terlebih romantik la tuh kot. hehe.

kalau org nak luahkan perasaan kat saye baik tayah luahkan on air sbb saye tak dgr radio. hee. *eh, sibuk je nak kasi tau. hehe. :b

Sophie Al-Yahya said...

cara orang lain2..
memang geli jugak bila dgr.huhu..
tp terpaksalah fikir yg pemikiran org tak sama dgn kita.huhu..

betul lah tu, kalau nak jiwang tepon jelah terus kekasih.lagi suweet..

Kumbang Jingga said...

heheh aku pun geli gak..actually bukan nk kekasih dorang dgr tp dorang sendiri yg nk dgr hehehe..kenkadang ada yg single pun menyamar ada kekasih sbb nk bg ucapan hahahaha

zulfikar hazri said...

aku paling nyampah dengan DJ lin suria tu, ckp mcm fake gila. berbisik2. tah pape. mcm zaman 90an punya dj je...

Zura said...

ntahnye..kalau buat ucapan terus dpt duit xpelah jgak...

♥CIK SHA♥ said...

@THE LEKAT LEKIT STORY :: a'a kan..kat pesbuk pun berlamabk2..ehehe..tak paham betoi..g luah direct je tak boleh ke kan? ntah le..


tapi mummy lekit, RFM tu radio ape eh?

♥CIK SHA♥ said...

@Elvera :: ye ke? eeuwww..macam2 betul perangai manusia ni..pelik2 je..

♥CIK SHA♥ said...

@starzieti :: ye la kot gamaknye..tak cukup nk tunjuk kat kekaseh die je..jd kena show off kat org jugak la kan?

eh? tetibe bgtau tak dgr radio..ehehe..

♥CIK SHA♥ said...

@Sophie Al-Yahya:: a'a..memang pun cara dan pemikiran manusia ni berbeza..itu le sebabnye tulis pasal ni..sebab cara dan pemikiran saye pun tak macam orang yg jenis ni..ehehe..

kan?tepon direct lgi suwit..berjiwang bermadah la berapa lama pun nak..baru puas hati..;p

♥CIK SHA♥ said...

@Kumbang Jingga :: erk? ade jugak ke yg macam tu? kesiannye..syok sendiri..ahahaha..

♥CIK SHA♥ said...

@zulfikar hazri :: hahaha..itulah yg aku rasa..padahal die cakap biase2 lagi syok kot suara die dari cakap bisik2 gitu..

ade lagi sorang dj lelaki yg salu replace tmpt die..itu lagi le aku geli dgr bile die baca2 sms pendengar..kalau ade muah2 die siap sebut muah2 lagi..geli geleman teman mendengo nye..(-_-")

♥CIK SHA♥ said...

@Zura :: itu la kan kak..ni kena kuar duit..ehehe..



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com