Monday, 13 June 2011

~My Best Friend Wedding~

Assalamualaikum. Hai!


Macam biasa, hari Isnin mesti aku malas yang teramat sangat nak buat kerja. Haiyooo. Camno nak jadi pekerja terbaik ni kalau performance cengini gaya. Mimpi je la cik sha oi! Uhuhu. Entri kali ni just nak kongsi rasa gembira teramat sebab bestfriend aku dah selamat menjadi isteri orang dengan sekali lafaz pada hari Jumaat lalu. Hari Sabtu kenduri sebelah perempuan dan Ahad pulak kenduri sebelah lelaki.


Disebabkan aku ni kan minah kepoh dan penyebok setiap kali kawan-kawan kenduri, maka kat kenduri bestfriend aku ni pun aku menyebok gak la kan. Dah kata bestfriend. Haruslah aku menyemak jugak. Memang wajib la. Dari malam sebelum hari nikah lagi aku dah menyebok pergi rumah beliau tolong-tolong apa yang patut.


~Lepas Akad Nikah~


Aku ni jenis suka meraikan kawan-kawan pada hari bahagia dorang. Bukan bestfriend pun kalau aku boleh tolong aku memang akan tolong. Tak mengharap pun apa-apa dari dorang. Asal dorang berterima kasih dan menghargai aku tolong depa tu sudah la. Jangan masa tu je baik kemain, pastu belakang aku ngumpat ngata aku ni menyebok masa hari kenduri dorang. Itu jenis kawan tak kenang budi punya. Memang menyesal sampai bila-bila la aku tolong kawan jenis macam tu. Orang tolong pun boleh lagi nak fitnah ngumpat. Haishh. Perangai pelik-pelik.


~Kenduri Sebelah Pengantin Perempuan~


Eh? Melalut pulak. Meh sambung balik cerita pasal wedding bestfriend aku. Hari Jumaat tu beliau nikah pagi. Jadi aku ambil halfday, petang baru aku masuk kerja lepas selesai kenduri nikah. Hari Sabtu dan Ahad dari pagi sampai selesai majlis la aku sebokkan diri. Hari Sabtu ditugaskan jadi banker simpan semua sampul duit yang tetamu bagi. Bestfriend aku amanahkan aku. Terima kasih sebab percayakan aku untuk jadi banker. Hari Ahad pulak jadi driver bawa pengantin dari Penang ke Kamunting. Terima kasih jugak sebab percayakan aku untuk jadi driver korang. Maaf la kalau aku bawak laju nak mampos. Keh3.


~Majlis Sebelah Pengantin Lelaki. Aku terselit kat tengah2. Hoi! Apasal aku pendeks sangat ni? Sket lagi nak sama tinggi kerusi. Haishh..(-_-")~


Sebenarnye kan, ada satu rahsia aku tak bagitahu kat bestfriend aku ni. Masa selesai je lafaz akad tu, aku rasa sebak sangat-sangat. Satu sebab aku gembira akhirnya setelah beliau menempuh pelbagai dugaan sepanjang 2 tahun bertunang, beliau sah jadi isteri kepada lelaki yang beliau sayang dan cinta itu. Lagi satu sebab pasni aku dah takde kawan nak bergosip. Gile hape nak ajak bini orang bergosip. Dosa la weh! Sian kat laki beliau nanti. Haha. 


Lastly, Tahniah sayang! Semoga berbahagia dan dirahmati Allah selalu. Semoga perkahwinan berpanjangan dan jangan nakal-nakal lagi dah. Jadi isteri orang kena behave ok! Kalau nak berhuya-huya dengan aku n Amal kena mintak izin laki hang dulu. Kami takpe sebab kami masih anak dara dan bujang trang tang tang. Hek3. Apa-apa pun, aku sayang hang sangat-sangat. Selamat Pengantin Baru Peah! Haha.


~Me with my lovely bestfriend, Yanti a.k.a Peah. I LOVE U dear!~


Bisik2:: Time aku nanti sape la kawan-kawan aku yang nak volunteer tolong eh? Semua dah pakat bawak anak kederet kot time tu. Hua3.
Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 orang bagi nasihat:

chenthagila said...

kalau macam tu, cepat cepat la kawen! hihi

ParkAir said...

Cantek la persalinan dia, ko bila lagi.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ni yang syok ni dapat kawan macam ni...

kalo kami kawen nti mai la tolong2 sama

ahaha

Zulfikar Hazri said...

cik sha kiut mcm hamster :)

ehehehehe


Cik sha tak lama lagi la tu.. dah nampak seri pengantin dah senyum tuu :P

emieysandra said...

cantiknyer die, lpas ni kamoo pula, ehee~

Anonymous said...

tq darl..i love u...aku terharu ada hang ngan amal....hehhehehe

Zura said...

rajin sha tolong org..

Cik Mira said...

selamat pengantin baru.. semoga kekal hingga ke akhir hyat. amin..



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com