Thursday, 10 February 2011

~Anak Dara Tua Tak Laku?!~

Assalamualaikum!


Entri lepas aku dah tulis pasal 'andartu'. Entri kali ni nak tulis pasal cinta yang ada kaitan dengan tajuk 'andartu'. Boleh? Lagipun rasanya macam dah lama tak cakap pasal cinta kan? Jadi entri kali ni aku nak menggedik sikit cakap pasal cinta la. Boleh tak, boleh tak? Tak boleh pun ape aku kesah, ini belog aku. Aku nak tulis jugak. Kui3. Hoi! Tak baik la cakap macam tu. Sori2. Heee..^_^


Ok la. Sape2 yang dah lama ikut belog aku ni mungkin dah tahu kot kisah cintan cintun aku kan walaupun tak banyak yang aku cerita pun dalam belog ni. Buat yang tak tahu lagi takpe. Tak jadi masalah pun. Bile baca entri ni korang akan tahu jugak serba sedikit. Kisah percintaan aku bukan le hebat mane sangat pun nak p canang2 satu dunia belog. Bukan aku bercinta dengan artis ke, atlet ke, pemain bola ke. Tak la weh. Cinta Hati aku orang biasa2 je. Tapi ade la iras Faizal Hussein kot. Keh3.





Aku kenal dengan encik CH ni tahun 2005 masa study kat UMS (cawangan Labuan) dulu. Ye. Labuan menemukan kami berdua. Aiseh! Kini dah hampir 6 tahun la kirenye. Habes belajar masing2 bawak haluan sendiri. Aku kerja di Penang dan dia kerja di Kolumpo. A'ah! Long Distance Relationship la pulak. Ok je. Boleh elak maksiat gitu. Lagipun masing2 'kuat', jadi hubungan berjalan seperti biasa walaupun jauh dan tak jumpa. Itu bukan masalah pun. Tahun ni masuk tahun ke-3 kami LDR. Oh! Terlupa pulak. Kalau nak tahu, beliau muda dari aku 2 tahun. Dan inilah kisahnye yang ada kaitan dengan 'andartu' itu.


"Tak malu! Bercinta dengan lelaki muda. Mesti kau ni ANAK DARA TUA tak laku takde laki nak. Sebab tu bercinta dengan lelaki muda."

Apa korang rasa bila ada orang cakap macam ni kat korang? Best tak? Rasa nak marah tak? Kalau aku, sikit pun aku takde rasa nak marah. Pendek kata, aku takde rasa apa2 pun dengan sumpah seranah tu. Rasa kesian lagi ade la. Mungkin yang menyumpah tu main serbu je cakap. Ye la kan. Siapa tak jeles 'anak-dara-tua-tak-laku-takde-laki-nak' boleh couple dengan laki muda. Dah tu lelaki muda tu pulak yang lamar jadi kekasih kan. Bukan 'anak-dara-tua- tak-laku' yang terhegeh2. Mahu tak jeles. Wahaha. Itulah tandanya 'anak-dara-tua-tak-laku' tu nampak muda sebenarnya. Sebab tu la ada lelaki muda sangkut. Ye tak?


Bukan nak cakap besau. Tapi itu la pasalnye. Kalau ada lelaki yang nak approach aku, mesti umur muda dari aku. Ada sekali tu adik angkat sendiri nak 'angkat' aku jadi gelpren. Aiyoyo karavale! Cannot be lah! Itu harus lah aku memprotes habes-habesan. Gilos betul! Salah aku ke kalau ada lelaki muda suka aku? Dah tu nak buat macam mana kalau dah muke aku ni ha macam bebudak je. Udah la kecik kemetot. Muka tak reti2 nak nampak tua. Awet muda sentiasa. Bhahaha. Dah mai dah penyakit perasan aku! Sila pasrah.





Hmm. Bukan tak pernah ada yang sebaya cuba masuk line. Yang lebih tua pun ada. Tapi ntah la weh. Tak ngam langsung! Mungkin sebab sifat aku kot yang manja dan keanak-anakan maka dengan lelaki muda la lebih ngam. Ye ke? Takde lah. Itulah namanya JODOH. Bukan aku mintak pun nak couple dengan lelaki muda dari aku. Mungkin itu ketentuan Allah, maka aku dipertemukan dengan encik CH. Masa tu umur aku 21 tahun dan die 19 tahun. Eh? 21 tahun tu! Bukan 'anak dara tua' tak laku lagi masa tu kan?


Aku boleh terima encik CH pun sebab dia yang approach aku. Lamar untuk jadi isteri dia dan ibu kepada anak2 dia. Bukan kekasih je. Dah tu takkan la aku tak jatuh hati kan? Memang 'cair' la terus. Mana ada lagi lelaki yang lamar aku macam tu sebelum aku jumpa dia. Takde! Dia lelaki pertama lamar aku cenggitu siap nanges2 lagi. Ops! Terbocor rahsia beliau nanges. Bhahaha. Padahal aku pun nanges sama. Macam hampeh je. Dan alhamdulillah hubungan bertahan sehingga kini walaupun sekarang LDR.


Kesimpulannya di sini, jangan sesedap mulut je nak gelar orang 'ANAK DARA TUA TAK LAKU' eh. Tak kesah la kalau dia couple dengan lelaki muda ke, die belum kawen lagi ke. Bercinta dengan lelaki muda bukan bermakna perempuan tu 'anak dara tua tak laku' tau. Itu tandanya dia nampak muda. Hak3. Kalau perempuan tu tak kawen lagi pun bukan bermakna dia 'anak dara tua tak laku' jugak. Itu bermakna belum sampai lagi masa dia nak berumahtangga. Mungkin ada tanggungjawab yang lebih penting dia nak selesaikan dulu. Hormatlah orang sikit weh! Jaga tutur kata tu.



Bisik2:: Dalam dunia ni, ramai sangat golongan yang 'mulut busuk' kan?


Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

23 orang bagi nasihat:

Zura said...

hahaha...betul sha...dulu akak pun ada je budak bawah approach...tp sbb taste akak pd lelaki tua dr akak...sbb bg akak drg tue akak anggap adik2 je...

plg suka ayat-Itulah tandanya 'anak-dara-tua-tak-laku' tu nampak muda sebenarnya. Sebab tu la ada lelaki muda sangkut. Ye tak?...haha..

aKU maNUsiA beRpeRaSaaN said...

aku rasa yg penting ikut ko sendiri....
kalau ko selesa...cukup laa...

cuma,apa yg aku blajar dari LDR ni...kita kena simpan kepercayaan tu untuk diri kita sndiri sket...jgn 100% bg kat dier...

sekadar utk perkongsian...no heart feeling okay....

goodluck cheers!~

~eZmALiZa~ said...

gulppp!! andartu???omg... :(

hiro said...

bukan tak laku..cuma murah hantaran..ye dok?

ParkAir said...

Umur ni nombor je wei...awek aku pun tua dari aku tau (sebulan je keke)..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hoho. mintak2 saye bukan andartu. sobs !!!

Cahyahana said...

mulut busuk tu ramai....>,<mulut wangi semakin kekurangan skrg ni,hehee...!!_!!

Hanim Mahali said...

'mulut busuk' tu tak boleh kita nak 'wangi'kan melainkan tuannya sendiri... kita cuma boleh 'tutup hidung' je... buat tak tau dengar 'bau busuk' yang disebarkan tu...

adnil linda said...

yeay...sukenye bile da xd LDR...
nie on da x sbar nk tgu...hehehhe

♥CIK SHA♥ said...

kak zura::

ki3..nak wat camne kak..dah muke cam bebudak..huk3..

♥CIK SHA♥ said...

aku manusia berperasaan::

yerp!that's totally right! memang patut simpan sikit kepercayaan untuk diri sndri..jgn la p bg 100% kat pasangan..kang clash frust nonggeng2 lak...-_-"

♥CIK SHA♥ said...

ezmaliza::

terkejut ek?ehehe..takpe2..ezma still mude lagi..

♥CIK SHA♥ said...

hiro::

owh, tidak2! hantaran lagi mahal la weh..lama tu 'simpan'..berharga beb!bhahaha..

♥CIK SHA♥ said...

parkAir::

ceit!tua sebulan je..kecoh tul..-_-"


hahaha..ala..ape ada pada umur kan..tak jadik hal la semua tu..kan2?

♥CIK SHA♥ said...

lolly::

eleleh..lolly kan mude belia lagi..HOT gitu..hik3..

♥CIK SHA♥ said...

cahyahana::

hehehe..a'ah..ramai kan? tambah2 yang tak rajin gosok gigi..memang mulut busuk habes la..kui3..

♥CIK SHA♥ said...

hanim mahali::

aha! sangat betul la..biase la kan..manusia ni kalau 'mulut busuk' memang susah nak bagi 'wangi' balik melainkan diri dia sendiri yang berusaha bagi jadi 'wangi'..kan?

jadi kita ni kena la wat tak tahu je dengan 'mulut busuk' yang memekak tak tentu hala tu kan?

♥CIK SHA♥ said...

adnil linda::

yeay!!kamu je yang perasan tentang itu..hik3..insyaAllah ada rezeki akan dimaklumkan pada semua..^_^

aen said...

Stelah stahun single(ex ku kawin lain)br le trbuka hati nak ada partner balik,tp peliknya kali ni kenal ngan guy muda 4thn.to be honest x pnah pun brharap kawin ngan dia eventho asyik ajak jumpa family dia-bukan alasan x sedia tp takut x mnjadi(stelah byk sgt kekecewaan sblm ni).lgpun abg/kakak ipar2 dia smua muda dr aku-atuk dia tua skit dr ayah aku.camne tu?utk site aku,dia paling muda(adik aku pun sbaya kakak dia).mmg umur cuma angka,tp kalau thn dpan dah masuk alam 30an makanya conform andartu + andalusia + kertu la jawapnya kesian kan :(

♥CIK SHA♥ said...

aen::

mungkin dia jodoh aen yang Allah dah tetapkan..cuba buka hati aen terima dia..mana tahu kebahagiaan aen dgn dia..kita tak tahu rahsia Allah..jangan putus asa k..

andartu,andalusia, kertu semua tu dah tak relevan dah untuk wanita zaman kini..

Qistina Filzah said...

zmn skrg nie biase da pempuan kawen lelaki lebih muder...yup..kdg2 pempuan yg lebih tuer tu mmg selaku2lakunyer sampai laki yg muder dari dier pon nk..xde istilah ank dara tuer xlaku

Zulfikar Hazri said...

aku suka perempuan lebih matang...


aku tak suke perempuan kebudak-budakan comel dan manje...

tapi aku kalau boleh tak nak 'kakak' atau lebih tua jdi wife..

boleh ke dapat perempuan umur muda tapi sifat matang dan keibuan at the same time????

Anonymous said...

Saya suka perempuan BUSHUK.
Anak Dara Tua BUSHUK.
anak dara biada Ado?



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com