Wednesday, 5 January 2011

~Amboi..garangnya!~

Assalamualaikum. Hai!




Terlebih dahulu aku nak ucapkan terima kaseh pada kawan2 yang masih sudi berkawan dengan aku setelah aku mendedahkan identiti misteri aku dalam entri ini. Wahaha. Misteri la sangat. Mekaseh semua kerana sudi nak kawan dengan anak keturunan orang Asli ni. Yippie!! Sayang korang. ♥♥♥


Berbalik kepada tajuk entri. Siapa yang dimaksudkan GARANG sangat tu? Nak tahu siapa? Aku lah orangnya. Peace..peace..(^_^)v. Ye kawan2. Aku seorang yang garang orangnya. Tapi garang aku bertempat la. Bukan garang sembarangan je. Takkan la aku nak sesuka hati je garang. Aku garang dalam situasi2 tertentu. Siapa kenal rapat dengan aku mesti tahu perangai huduh aku ni. Kui3.



*Garang tak muke ai??*


GARANG tu ape maksud nye eh? Suka marah2 ke? Bukan2. Salah tu kawan2. Orang ganu sebut garang tu bekeng. Natang ape bekeng ni? Garang ni lebih kurang macam tegas la jugak. Kalau nak dikaitkan dengan marah pun mungkin marah yang ada point macam tu. Bukan marah tak tentu hala macam THE HULK. Eh? Tetiba. Haha. Ramai la jugak yang kenal aku cakap aku ni garang orangnye. Meh kita kaji situasi2 berikut. Semua situasi adalah ketika aku belajar di universiti.


~*~*~~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


# Situasi 1


Ada satu group presentation dalam kelas. Time group aku present masa tu. Lepas habes present ada sesi soal jawab dengan rakan2 sekuliah tentang tajuk yang kami bentang. Ada 1 girl ni dia smash point yang group aku sampaikan. Jadi sebagai KETUA KUMPULAN aku nak protect la ahli2 group aku dan point yang kami bentangkan.


Punye la nak pertahankan group, aku dengan girl tu dah macam 'PERANG' pulak. Kami berdua fight habes2. Die serang, aku cover. Dia tak puas hati dengan balasan aku die, die tembak lagi. Aku bagi hujah balik. Last2 lecturer yang kena hentikan sesi soal jawab tu. Dah HOT sangat. Rasa macam kat mahkamah pun ade. Haha. End up, group aku dapat presenter yang terbaik. Hooraayy!!


Habes kelas kawan tegur aku. " Amboi sha. Bekeng ngat mung nih. Takut aku. " Aku senyum je la. Hek3. Kan aku dah cakap aku garang bertempat. ^_^


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


#Situasi 2


Hari tu aku tak berapa nak sehat. Demam dan cirit birit. Bangun pagi je terus tuju jamban sedekah cecair emas. Euuuw. Pengotoq gila cik sha ni. Haha. Tapi aku gagah jugak nak pergi kuliah walaupun aku terbangun lewat. Aku budget sempat lagi nak kejar masa nak masuk dewan kuliah. Dalam tak larat tu terkocoh2 aku jalan kaki nak g dewan kuliah. Sampai2 depan DK aku dah terlewat 5 minit kat belakang lecturer ni. Tak sempat nak masuk die dah lock pintu. Nak nangis aku masa tu. Dah la tengah saket.


Aku ketuk2 jugak pintu nak masuk. At first, he ignore me. Aku ketuk2 sampai dia buka pintu. Then dia tanya aku kenapa lambat. Aku explain aku tak berapa nak sehat dan aku lambat 5 minit je kat belakang die. Korang tahu dia tak terima pun excuse aku. Next week aku dapat warning letter dari school kata aku tak hadir kuliah dia sekali dan akan dikenakan tindakan tatatertib. Masa tu rasa nak pitam terus. Aku nanges kot.


After that, aku pun terus bawak hal ni kat dekan. Memang tak puas hati gila. Aku hadir kelas dia that day dalam keadaan saket dia boleh report kata aku tak datang dan keluarkan warning letter. Mahu aku tak hangen. Aku explain habes2 kat dekan yang aku hadir kelas tu cuma terlambat 5 minit sebab aku tak berapa nak sehat. Aku cakap kat dekan die tak boleh simply nak hukum student macam tu je. Bukan aku tak datang langsung. Aku datang. Kalau tak datang tu die nak bagi warning letter tu gasak la. Tapi ni sebaliknya.


Lepas aku jumpa dekan terus lecturer tu kena panggil dengan dekan. Kena 'basuh' la kot. A few day later, he ask me to meet him at his office. Berbincang kes tu dari hati ke hati. Ecewah. Dan dia akui salah dia. Kes ni menang kat aku la. Hehe. Pasal kes tu, aku popular kejap dalam kelas dia bila die suka perli2 aku. Kawan2 kelas lain pun boleh tahu sampai dorang cakap aku garang dan berani sangat. Ye la sampai jumpa dekan. Wahaha. Lantak ah! Aku buat benda yang betul ape. Kan aku dah cakap aku garang. Ye. Aku memang berani bersuara kalau aku rasa something yang tak kena. Tak kira la orang tu siapa2 pun. Garang tak aku?




~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


#Situasi 3


Kawan depan rumah kat hostel ade krisis dengan kawan die. Kawan dia ajak jumpa nak bincang konon2. Disebabkan beliau ni kurang berkeyakinan nak fight kata2 orang tu, dia usung aku temankan dia. End up bukan bincang pun. Dorang gaduh perang mulut. Mulut pompuan tu memang 'puaka' gila. Lepas tu dapat lak backup dari BF lagi menjadi-jadi. Aku yang memula jadi peneman dan pendengar pun terus rase hangen dan defend kawan aku tu.


BF girl tu memang kurang ajar gila sampai nak angkat tangan nak penumbok aku sebab aku tegur sikap awek beliau dan beliau. Dayus tak dayus nak penumbok aku. Aku pun terus la call encik CH datang. Ingat kau sorang ade pakwe leh backup? Aku pun ade. Muahaha. Last2 pak guard datang. Terus bersurai. Suara aku kuat sangat masa tu nak lawan cakap 'merpati 2 sejoli' tu. Sampai pak guard pun datang. Kui3. May be masa tu aku marah sangat2 kot. Encik CH datang tenangkan aku pun tak lut. Sampai beliau tegur aku.."Awat garang sangat ni sayang?"


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~



*Ni ha muke budak yang GARANG tu..GARANG tak? Sila takot sekarang! Haha.*



Cukup la 3 je contoh situasi yang menunjukkan aku ni garang bertempat. Wahaha. Amacam? Garang tak aku? Korang tengok muke aku kat atas tadi ade ke ciri2 garang? Macam tak caye je kan? Nampak je muke nerd2. Sekali belek macam tenang je. Wekk..muntah! Haha. Tapi rupanya garang nak mampos. Jangan korang ingat air yang tenang itu takde buaya. Jangan korang ingat kat sebalik semak yang tak bergerak itu takde rimau. Auuummm!! Haha.


Aku kan bila datang mood garang ni mesti tangan aku sampai terketar2 badan rasa macam shaking2 je. Sumpah! Memang macam tu la aku rasa. Mungkin sebab aku cuba menahan diri dari menjadi garang tak bertempat. Bila dikontrol macam tu, aku jadi garang bijak la. Garang bertempat je. Baru la smart kan? Banyak la sangat smart ang cik sha. Kui3. Agaknye betul la orang berdarah bugis ni garang2 orangnya, macam Jiji Yu cakap. Aku kan ade campuran bugis jugak. Baca sini kalau nak tahu. Heee.






Bisik2:: Garang2 aku pun, ade masanya aku manja sangat2. Uwekkk! Sila muntah beramai-ramai.

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

15 orang bagi nasihat:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tgk gambar editing tu nampak juga garang bila tgk bibir & mata...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

GKSB pon garang...kalau marah suara berdentum macam petir...

tapi sekarang dah boleh control dh...

kalau marah banyak mendiamkan diri...

Mr. Swift said...

Hello! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
Btw lawa blog and happy blogging! And happy new year! :)

Psst : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

Zura said...

nmpak muke cm xgarang..diam2 ubi berisi nie..

Ochie~(^_^)v~ said...

huhuhu.. kak sha.. no komen...
tp nengok akak mkin cantek lak kat dlm gmbr tu. hikhikhikhik

asybedazzle said...

haha takut la sangat tengok gambaa tu. :D hye.

starsyeea said...

owh...gamba itu buat aku sangat takut sehingga menggigel dan nk tekuchelll...

chup, g jamban dulu...

heh!

tp kau bagos...garang bertempat...:)

amirah said...

perghh...kecut sat baca entry ni ;p...
aku nk calonkan kau jadi wakil rakyat.amacam? ;p

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

haha, cik garang yg chumell;)

garang bertempat tak apalah kn?? haha

buDAK keCIK said...

ohho. garangnya~!

at least garang ko, bley la gak jd penyelamat dri lcturer ko tuh kan.

tahniah2

Fxysche Nas said...

thats good..
tegas bertempt
xdela org nk pijak kepale kite sesuka hati..
sokong u !!!
=D

hysman said...

garang tu perlu bg wanita utk menjaga maruah dirinya dr dtackle oleh sang lelaki..
baru saham wanita tu mahal...
erk?
ada kaitan?
hahaha...

nora said...

yeayea aku takut la ni

eeeeee takutnye =p

ARC™ said...

orait le tu garang bertempat....tp lecturer ko pun 1..agak2la hukuman xpatut kot lol

theblabber. said...

haha..saya pun garang gak!!



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com