Friday, 17 December 2010

~Cuti sekolah adalah musim 'MASUK JAWI'..Haha!~

Sebelum gerak ke Melaka, nak update dulu blog busuk ni sebab mungkin 4 hari nak menyepi. Oh! Konpom rindu kat belog nanti. Takpe la. Kejap je 4 hari tu. Kan2? Pujuk diri sendiri. Ish3. Punye la gile belog aku ni. Perangai huduh betul. Nak buat camne. Rasa macam tak lengkap je jadual harian kalau tak jenguk2 belog. Wahaha. Over gila!



Oh ye! Sebelum terlupa, nak war2 kan kat satu dunia adik ku kini telah menempuh alam dewasa. Kah kah kah. Cuti2 sekolah ni kan ada macam2 musim. Musim orang2 dewasa mengawan (kahwin) dan musim budak2 'masuk jawi' (sunat). Adik aku pun tak terlepas la. Beliau sudah selamat di'sembelih' pagi Khamis semalam. Kesian beliau. Sampai menangis2 sebab aku usik2 beliau. Aku cakap aku nak tengok hasil 'sembelihan' tu. Hoit! Cik sha gile. Haha. Ada ka nak tengok orang 'punya'. Haiyaa. Hehehe.



Aku:: Adikku kini telah dewasa!


Adik:: Apa kakak merepek ni? Dewasa apa remaja pun belum.


Aku:: Eh? Adik belum remaja lagi eh?


Adik:: Belum la. Remaja umur 13-14 tahun.


Aku:: Hahaha. Nak tengok boleh?


Adik:: Gile la kakak ni!


Aku:: (-_-)"






Tengok reaksi pasrah beliau tu. Sedih kot beliau tengok dah lain. Wahaha. Takpe la dik. Itu la tanda2 awal mahu jadi matang. Ye ke? Hoho. Adik aku ni umur 10 tahun weh baru nak sunat. Gile penakot. Masa tunggu turn beliau sampai, gelisah semacam je aku tengok ke hulu ke hilir tak duduk diam. Kui3. Alhamdulillah semua nya dah selamat.



Tapi beliau mintak aku hadiahkan beliau PS sempena beliau 'masuk jawi' ni. Mampos. Gile game betul budak ni. Huwaaa. Takpe2. Along die dah bagi syarat lulus UPSR semua A baru aku hadiahkan PS. Kalau tak lulus A tak dapat. Kui3. Padan muka! Sekarang beliau berehat kat rumah beliau la sebab cuti sekolah dan Along beliau cuti semester. Oh! Mesti korang pelik. Beliau ini adik sepupu sebenarnye, anak maksu. Tapi macam adik sendiri jugak la dah mak yang asuh dari kecik. Aku pernah mention kot sebelum ni.



Ok la. Aku nak pergi bersiap2 ni. Jap g kul 10.30 malam dah nak gerak g stesen keretapi. Train kul 11.20 malam. Turun KL dulu then baru konvoi g Melaka dengan Wana. Yeay! Kawan2. Tunggu kedatanganku! Melaka..here i come. Seronoknye bercuti! Weeeeeeee.




Bisik2:: Sempat lagi tu update blog. Blogger tegar la katakan. Wahaha.

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

11 orang bagi nasihat:

Jejaka Terhangat said...

selamat datang ke alam dewasa. hehe..

Jejaka Terhangat: Dr. Fadzilah Kamsah Kata Kita Boleh Jadi Pelacur Kalau Keadaan Darurat..

Peminat Katie Holmes said...

macam opera cina pun ada gambar header tu.hehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hahahaha! ingat dulu time adik bershunat., ingat nak buli die, tup2 die yg bulu kite balik tsk :(

hamzah ian said...

haha.. gua takleh lupe ketika gua khatan.. keh keh

Amirrah Zawani said...

suka gk usik org bersunat.. tp kesian pulak kat diorang, mesti takut b4 kena smbelih tu.. haha!! :D

faiq said...

bersunat mendatangkan duit :)

maiMOONyet said...

sian wei. kena POTONG! xD

nerves said...

wahaha..nice pic
cian ye adik...da 'botak' semacam kankan..
takpe...sihat!

hiro said...

nak katam lg..hehe

ARC™ said...

hhahahaha same umo ngan aku dlu time sunat

Anonymous said...

pegi tgk skrang..msti lg laen...haha...



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com