Saturday, 20 November 2010

~Tujuan pergi kenduri kahwin sebab nak tengok bilik pengantin je??~

Yeay!! Dapat pun online. Cuak gila aku pagi tadi on lappy nak online tak boleh. Berukben ni kena sekat. Salah sendiri jugak asyik bertangguh je nak pergi bayar. Keh3. Pastu tahu cuak tak dapat nak online. Terus petang tadi balik dari kenduri pergi Celcom Center nak bayo bil. Ntah hape2 la Celcom ni. Consider la sket. Baru bulan ni lambat bayo. Tetiap bulan tak pernah miss pun nak bayo tau. Huu. Dah la bil pun kena charge sampai 2hengget. Dah tetiap bulan jadi RM100 aku kena bayo. Rase macam nak terminate je. Pastu amik plan yang murah punye. Tapi sayang sebab dulu beli yang ni beratus2. Apsal 2 tahun dulu takde plan2 yang murah macam skang ni ha?? Tak adil betul!


Oh. Takmau cakap pasai berukben dah. Sakit hati. Jom kita cakap pasal kenduri kahwin pulak. Hehe. Musim cuti sekolah ni kan musim kahwin2. Semua pakat buat kenduri kahwin beramai-ramai. Nak pergi yang mana satu pun tak tahu. Hoho. Hari ni aku ikut besfren aku pergi kenduri kahwin kawan masa die belajar kat UiTM Arau dulu. Jadi peneman je la sebab aku pun tak kenal kawan die tu. Jauh kot sebab kat Jitra nun ha. Sebab tu la dia ajak aku temankan dia. Gerak dari penang lebih kurang pukul 2 sampai Jitra dah 3 lebih kot. Makan2 jap pastu jumpa pengantin amik gambar terus blah balik. Hehe.




*BFF aku (cik Wahida), pasangan pengantin dan aku..*



Haa. Sebenarnye ada benda lain yang aku nak cerita di sebalik kisah kahwin2 ni. Selalu je aku perhatikan. Kat mana2 je la kenduri kahwin. Baik yang kat kampung ke kat perumahan ke sama je situasi die. Ini persoalan aku dari situasi tu. KENAPA BILA DATANG JE RUMAH KENDURI MESTI MAKCIK2 YANG KEPOH2 SIBUK NAK MASUK RUMAH NAK TENGOK BILIK PENGANTIN?


Hoh! Memang aku tak faham betul la. Kenapa eh? Kalau tak tengok tak boleh ke? Yang nak tengok sangat tu kenape la? Nak tolong landing atas katil ke? Bila orang hias simple2 je nanti ade la bisik2 kat belakang, "Laa..Macam tu je hias..sok sek sok sek..bla bla bla.." Dah buat dose mengumpat makcik2 tu. Sama la jugak dengan hiasan pelamin kalau pihak pengantin buat dalam rumah dan simple2 je. Berebut2 nak masuk tengok pastu 'buat ketupat' belakang keluarga pengantin. Kalau buat grand2 pun sebok jugak dok mengata. Aishooo. Buat kerja yang takde faedah betul makcik2 ni.


Macam tu la yang selalu aku perhatikan. Tambah2 kat kawasan perumahan aku ni. Memang ramai makcik yang kepoh2. Nyebok je. Macam la die yang bagi duit nak buat semua tu. Kot ye hulur duit takpe jugak nak kondem2. Suke hati orang la nak buat macam mane pun kan. Yang penting BERSERDEHANA ITU LAGI BAIK makcik. Hehe. 





Esok aku kahwin lagi simple aku nak buat. Pagi nikah kat masjid, tengahari terus buat kenduri kat dewan. Sewa je dewan sekolah kat depan taman perumahan ni. Semua buat sekali harung kat situ. Senang cite. Kat rumah takde buat ape2. Bilik pengantin pun tak payah. Haha. Berangan la kau cik sha oi. Bila nak kahwin? Erk erk. Sekian mekaseh. Kui3.



Bisik2:: Minggu depan member masa belajar kat UMS dulu pulak nak kenduri. Nak pergi ke tak eh? Jauh tu Terengganu. Huuu.

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

6 orang bagi nasihat:

cikgu isza said...

kat bilik pengantin tu ler segala2 bermula..

akak pun suka ngintai..

anak sulung akak yang lelaki ni pun suka..

ehhh.. jangan tak hias.. dah kahwin pun kena hias macam pengantin baru.. ;)

amar haziq said...

kahwin sekali seumur hidup je tau;)

jenguk2 lah blog saya k;)
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

I n n z said...

haha
sy pun heran , kalau dtg , msk2 rumah, trs nk tgk bilik pengantin ;p

Zura said...

biaselah tue...nama pun makcik2...

FarhanaDr said...

Hehe.. Betul kate kak isza.. Mulanya di sini.. Kikiki.. :p

Saye penah pegi kenduri kawen sekali jek.. Haha.. Tapi mmg konpem saye masuk bilik tidur.. Sbb pengantin ade dalam tu.. Tp kalau takde, saye pn maleh nak masuk..

Anna Boleyn said...

diorang nak tngk bili pengantin sekali degn pengantin lah..nak tngok cmne rupa pengantin dah mekap. mesti cantik. hehe :p



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com