Tuesday, 16 November 2010

~Dua hari yang meletihkan tapi seronok..^_^~

Sebelum balik jap g pukul 1, meh kita membebel dulu kat blog. Hoho. Hari ni aku halfday. Yippie! Seronok2. Sebab minggu ni malas gila nak buat kerja. Letih hari tu tak hilang lagi gamaknye. Owh. Entri lepas aku janji nak cerita ke mana aku hilang kan? Sebenarnya 2 hari menghilang sebab sibuk yang amat sampai tak sempat nak berehat. Letih gile cik minah oi! Tapi nak buat camne kan? Dah nama pun hidup. Kena la kerja. Nak cari rezeki. Takkan nak berehat dan tidur je 24 jam. Ingat beruang ke boleh nak berhibernasi berapa lama pun. Haha.



Sebenarnye sabtu lalu kami ade buat function alumni dinner kat SCCC a.k.a Sunway Carnival Convention Centre. Bulan lepas buat kat KL. Bulan ni buat kat Penang lak untuk Zon Utara. Jadi alumni2 USM dari Zon Utara boleh la join. Alhamdulillah function pun berjalan lancar walaupun ade la perangai beberapa AJK yang menyakitkan hati. Tapi kena sabar je la banyak2. Kami kuli je. Kena la ikut arahan memanjang. Huuu.



Penat takyah cakap la. Yang bertungkus lumus wat kerja nye kami bertiga. Aku, Enny dengan KakMas. Setiap hari sebelum sampai function terpaksa menadah telinga dan bina tembok kesabaran dengan gigih. Kalau ikut hati memang kami bertiga rase nak bagi notis perletakan jawatan 24jam je. Tapi sabar tu masih ade. Huuu. Nasib baik iman masih kuat nak menghadap mereka2 yang bossy itu. Owh! Sedih betul kerja dengan orang yang terlalu bossy ni. T_T



Ape2 pun dah lega sebab function tu dah setel. Alhamdulillah. Nah aku buh beberapa ketul gambar kami masa dinner tu. Gambar bertiga harus ada sebab kami kan pekerja yang berdedikasi. Huahuahua. Malas nak cakap banyak. Layan je la gambar kami syok sendiri ni. Kui3. Nak buat macam mana. Kami memang gila bergambar.



*Ni tempat function berlangsung*






*Hasil kerja tangan aku mendesign. Cantik pulak. Kui3. Puji diri sendiri.*





*Pekerja berdedikasi. Ngeh3.*





*Designer boleh..IT Officer boleh..Photographer pun boleh..Serba boleh betul aku ni..
~angkat bakul~ hahaha.*






*Aku dengan aini. Muke masing2 dah macam nak mintak penampo. Haha. Letih weh. Tapi ngengade nak posing2 amik gambar lagi. Keh3. Hobi la katakan.*





Itu je la gambo yang aku boleh sumbat. Sabtu tu dari pagi sampai tengah malam baru berehat. Nasib baik dapat tido kat hotel. Kalau kena balik jugak malam tu tak tahu la aku bawak moto masuk kot mana. Dengan mengantok gile malam tu pas function. Ahadnye pulak balik2 je dari hotel terus ikut maksu n family g Alor Star tengok tempat banjir tempoh hari kat sana. Saja2 nak tinjau keadaan lepas banjir la konon2. Nak memuhasabah diri. Pastu kami pergi Kuala Perlis jalan2 makan angin sempena besday maksu aku. P makan seafood kat jeti Kuala Perlis. Paksu belanja. Epi besday Mom Uchu. Love u much2 la.



Ok la. Dah nak pukul satu. Nak bersiap2 nak balik dah. Selamat Hari Raya Aidiladha semua. Makan daging tu jangan banyak2 sangat. Kang pening2 lak mabuk daging. Hehehe. Boi boi. Assalamualaikum.



Bisik2:: Lagi berapa hari je dah nak cukup setahun aku berbloging. Wahh. Cepat betul masa berlalu.

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 orang bagi nasihat:

De'din said...

tahniah sbb dah sampai setahun blogging !
hepy eid mubarak !

joegrimjow said...

bile mood nak raya
semua jadi malas kan
hehe
slamat hari raya

hamzah ian said...

wa.. selamat hari raya.. cantik baju

Rara Nasiha said...

wahh,nampak meriah je. mesti seronok :)

cikgu isza said...

Salam Aidiladha buat sha yang sweet... :)

♥CIK SHA♥ said...

de'din::
mekaseh..tapi lambat lagi baru ckup setahun..seminggu lagi kot..hehe..
happy raye korban too..^_^


joe::
a'ah..tu memang fakta yg sangat tepat..keh3..
selamat hari raya..

♥CIK SHA♥ said...

hamzah::
selamat hari raya apiz a.k.a mejah..haha..
lawa eh??mekaseh..tetibe kembang idong..


rara::
best la jugak..hehe..


sis isza::
salam aidiladha jugak buat akak..^_^

Anna Boleyn said...

cik sha kan serba boleh.. :)

cantik lah pakaian cik sha ms dinner ni. :)



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com