Saturday, 6 November 2010

~Cari rezeki lebih..~

Selamat pagi sahabat2 blogger ku sekalian. Bangun pagi hari ni? Bagus! Mandi dah belum? Mandi pagi bagus ok. Boleh bagi badan slim dan tak gemok. Erk? Betul ke petua mandi pagi leh bagi badan tak gemok? Aku rase macam tak betul je. Apsal aku tak kurus pun? Perot moncit je. Padahal hari2 aku mandi pagi ape. Time nak p kerja. Hoi. Takkan la aku p kerja tak mandi pagi kan. Haha.



Kesimpulannya bangun pagi sila pergi joging. Itu baru bagus untuk kesihatan dan boleh maintain badan slim. Cakap pasal joging, dah lama gila aku tak p joging weh. Gile pemalas. Macam mane perot tak moncit kan. Padan la muke. Redha je la cik sha oi. Mulut je cakap nak p joging tapi fizikal nye tak bertindak tak jadi ape jugak. Kasut joging tu sila simpan dalam muzium buat perhiasan. Marah diri sendiri. Kui3.



Sebenarnye pagi ni aku ade kelas. Sementara menunggu anak murid aku datang, mari membuang masa kat blog ni dulu. Nak mengajar tapi takde preparation. Cikgu ape la aku ni kan? Hoho. Mesti korang tertanya-tanya eh. Pasai pa aku tiba2 aku jadi cikgu pulak ni. Aku ni boleh buat macam2 kerja tau. Jangan tak tahu. Kui3.



Sebelum aku dapat kerja dulu. Aku buat home tuition. Mengajar anak2 kawan mak aku yang nak amik periksa. 2 tahun lalu aku ngajar depa subjek PMR. Tahun depan depa nak amik SPM pulak. Jadi start bulan ni depa amik kelas private dengan aku la. Preparation untuk tahun depan.



Kali ni aku ngajar subjek Matematik Tambahan dengan Sains je. Sebab yang tu je yang depa mintak aku ajar. Subjek yang depa susah nak catch up. Kalau tak, ade satu lagi subjek. Tapi aku dulu mane belajar Akaun. Tak reti la aku nak ajar weh. Aku dulu kelas Sains Tulen. Subjek yang sama dengan aku belajar dulu mampu la aku nak ajar.



Sekarang ni aku tengah pening nak amik berape upah ngajar nye. Huuu. Tak sampai hati nak amik mahal2 macam kat pusat tuisyen tu. Tapi2, bile aku diminta wat kelas private untuk depa ni, aku kena berikan sepenuh komitmen dari segi masa. Nak kena luangkan masa aku. Mahal tu masa. Tapi nak bagi ilmu ni kena ikhlas. Berapa banyak tapi daa. Hoi. Pening betul la. Nak cari duit pun pening kan? Haha. Ape la aku ni. Aku nak minta pendapat korang la kan. Aci tak untuk 2 subjek (Matematik Tambahan + Sains) aku charge RM 70 je sebulan? Ke sikit sangat?



Ok la. Malas nak pening2 pale. Aku nak p tunggu anak murid aku mai. Jom!




Bisik2 :: Cari rezeki lebih. Kan nak kawen. Hahaha.


Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

9 orang bagi nasihat:

Zura said...

selamat pagi cikgu..hehe..akak dulu pun pnh ngajar anak kawan akak kejap...bape ari je...masa tue kawan akak mntak tolong..best jgakkan jadi pendidik nie kan sha..

FarhanaDr said...

Err.. Subjek time sekolah dulu banyak yang saye dah lupe.. Adehhh.. Macam mane laa kan.. :p

d 4 dahlia said...

tgh intai2 side income gaks nih..gaji bln2 xcukup r (belum kawen ada ank lg nih) hoho..

Syafrizal said...

elok la pegi jogging
jangan malas2
tapi awak kena pastikan buang asid dalam badan
baru la dapat slim.. ;)

ARC™ said...

boi boiii~ ngaja elok2 :D

Amni said...

okey tu.. jangan mahal sangat untuk permulaan dear...=) saya mengajar tuisyen jugak.. hehehehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

cikguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. jgn pening2 yoooo.


meh joing c0ntest meh.

Anna Boleyn said...

okay lah tu cik sha. 70. kira murah ar tu. klu kat l ni huh~70 tu rasanya 1 subjek kot.

ahmad endo said...

makin lodedlah cekgu...ok lah tu...hehehe



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com